Friday, 7 December 2012

Double K



assalamu'alaikum......hello
korang sihat?? farah batuk2 sikit....dah lama rasanya farah tak menaip post2 untuk korang.....maklumla....sibuk sikit sejak dua menjak ni *ye la tu.....cuba korang dongak sikit kepala tengok tulisan dalam kotak warna biru tuh....nampak? nampak? ce fikir ape maksud double K tuh?? dapat? K ade banyak maksud kan? kan? kan? 
ok la....sebelum korang fikir macam2, baik farah bgtahu je...sebelum tu, kita buat aktiviti panaskan badan dulu...sebab lepas ni korang kena dengar farah membebel....ikut step kat bawah :
1. pandang atas ,bawah ,kiri ,kanan ,depan ,belakang...
2. angkat kaki setinggi-tinggi yang boleh
3. angkat tangan kanan ke depan, ke belakang, depan, belakang lalu goyangkan
4. lakukan seperti ini dan berputarlah....
mudahkan caranya?
tak fahamkan? farah saje je nak suruh korang pening....jahatkan? kalau korang tak boleh ikut step yang farah cakapkan tu, buatlah ape2 asalkan korang happy macam ni =
dah happy? baiklah, kita mulakan misi kita hari ini, iaitu untuk membongkar rahsia huruf K....sebenarnya K tu farah maksudkan kuning dan kecewa....tak faham kan?
macam ni, tadi sekolah farah, ade perlawanan bola sepak dengan SK Bukit Subang....farah ngan budak2 lain pegi la kat sekolah tu...nak jadi penyokong la katakan.....kitorang naik bas tau...ade 4 buah bas semuanya....farah naik bas ke-4.....ngan kawan farah, Damia...*ade korang kisah??...hahax....kitorang pakai baju warna kuning...memang seragam sumenye.....
masa kitorang nak bertolak tu, adelah hujan renyai2 sikit....pastu, dah beberapa perjalanan, hujan memang lebat tahap nak mati....farah rasa tak sedap hati, sebab hujan, mana ada orang nak main bola sepak hujan2 ni kan?...pastu...farah nampak la kawan farah tengah syok tido...biasa la...ada air-cond....lagi2 cuaca sejuk...sape tak ngantok?!....farah pon dah tak tahu nak buat ape....akhirnya farah membuat keputusan untuk mengikut jejak kawan farah, iaitu tido...
baru je farah nak tutup mata, tiba2 farah terdengar ade orang cakap kena patah balik....sebab hujan lebat....hhmmm...pastu farah dah tak de rasa nak tido pon...budak2 yang lain pon semua terkejut berok!!!...bila dah sampai kat sekolah tu, cikgu farah, Chekgu Banihassim ceritakan lah segala-galanya....kitorang tunggu la dulu kat dewan sekolah, sebab kitorang tak tahu game tu dicancelkan ke tak *hebat ayat...

selepas beberapa minit menunggu...cikgu farah cakap perlawanan dibatalkan...terpaksa la balik....cikgu cakap game tu akan berlangsung pada hari Isnin pagi....ape2 pon, tawakal je la...
so,berdasarkan cite tadi tu, huruf K tu ade lah daripada warna baju kitorang (Kuning) dan perasaan farah dan kawan2 farah (Kecewa)...jadi la budak double K...tapi farah tak lah rasa kecewa pon....
hhhhhmmmm...penat membebel....jadi,tu je lah untuk hari ni....BYE!!

No comments:

Post a Comment