Friday, 7 December 2012

Tutorial : Cara nak letak cursor dalam blog

assalamu'alaikum....hello
dah lama rasanya farah tak post tutorial kan?...okey, hari ni farah nak ajar korang macam mana nak letakkan cursor kat dalam blog....ikut langkah2 di bawah :
1. Pergi ke Dashboard -> Layout -> Add a Gadget -> Html/JavaScript
2. Copy kod di bawah ni dan pastekan ke dalam html/javascript
 <style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style>
<a href="FARAHSTORYSITE.BLOGSPOT.COM" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

warna merah tu korang gantikan dengan url cursor yang korang nak
warna biru tu korang gantikan dengan url blog korang

tu je...
farah ade sediakan contoh2 cursor kat korang klik sini!
--GOOD LUCK--

No comments:

Post a Comment