Friday, 7 December 2012

Tutorial : Double underline

assalamu'alaikum.....hello
hye...korang sihat? farah sihat je....mmm....dah lame farah tak post tutorial kan? okey...hari ni farah akan berkecimpung balik dalam bidang mengepos tuto ni....*ape bende la ayat tuh?....okey.....hari ni farah nak ajar korang macam mane nak buat double underline ....sebelum tu, kepada sesiapa yg tak tahu double underline tu, tengok gambar di bawah :
bende yg warna pink tu la double underline.fungsi die contohnye....kalau korang ade letak ape2 link/url kat dalam blog, blile cursor korang terkena url tu, die terus keluar bende pink tu...faham?? kalau tak faham, cuba bukak blog farah, scroll ke bawah dan akan ade label kat bawah tu, korang cuba letak arrow kat perkataan tepi label tu...dan, keluar la bende tu....
okey...bagi sesiapa yg berminat, sila hubung 016-016016 hahax....mane ade la....ikut je step kat bawah ni :
1. Pergi ke Dashboard>Design>Edit html>tick Expand Widget Templates
2. Hold ctrl & F (serentak) dan cari :
/*Header

3. Copy kod di bawah ni dan pastekan kat atas /*Header tadi

u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #00FF00;
padding: 0px;
}

5.Tulisan warna merah tu korang boleh repair ikut kesukaan korang...kalau nak ubah warna underline tu, klik sini!

okey...tu je. Senangkan? GOOD LUCK!

BYE!!

No comments:

Post a Comment