Friday, 7 December 2012

Tutorial : Link Underline

assalamu'alaikum.....hello
korang sihat? farah sihat je...korang nak tak kalau farah ajar lagi satu tutorial?....nak nak? kalau nak, farah akan perkenalkan dulu tutorial kite pada hari ini...okey, sebenarnya farah pernah post tutorial ni, tapi post tu, bertajuk Double Underline....korang nak tahu macam mane rupe link underline ni? tengok gambar kat bawah ni :
bende warna pink tu la tuto kite hari ni...korang mesti tahu ape beza double underline dengan link underline kan? link underline ni tak de double2...kalau berminat, ikut step di bawah :
1. Daripada Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates atau...
    Daripada Dashboard>Template
2. Hold ctrl dan F (serentak) dan cari kod di bawah ni :
a:hover{

3. Korang copy pulak code ni :

border-bottom: 1px dashed #FA58AC;

4. Kemudian, pastekan di bawah a:hover{ tadi...

*yg warna merah tu korang boleh tukar mengikut citarasa korang, kalau nak ubah warna, korang boleh search warna kat sini!

okey...sampai di sini saja post farah pada kali ini...sehingga berjumpa lagi,BYE!!..

No comments:

Post a Comment