Friday, 7 December 2012

Tutorial : Scroll Box



 Assalamu'alaikum...hello
hari ni farah nak kongsikan kat korang cara nak buat scroll box...ikut langkah kat bawah ni....


1. Buka daripada dashboard > Design > Add a gadget > HTML/javascript
(Kalau korang sudah letakkan widget cuma buka HTML/javascript widget yang telah korang letak di blog)


2. Kemudian masukkan/ubah kod widget macam kat bawah ni....

<div style="width:436px;height:100px;overflow:auto; ">

Apa-apa yang korang nak letakkan

</div>



Perhatian!!
width tu korang ubah mengikut lebar yang korang nak
height tu ubah mengikut tinggi yang korang nak



kemudian save...jadi kan??kalau tak maknenye ade yg x betul la tu..ok la..tu je..


                                                                                    BYE!!

No comments:

Post a Comment